Open oproep voor pre-projectvoorstellen in de Blauwe Bio-economie | Compendium Kust en Zee

Open oproep voor pre-projectvoorstellen in de Blauwe Bio-economie

Binnen het BlueBio ERA-Net COFUND-financieringsprogramma is een oproep gelanceerd voor pre-projectvoorstellen gericht op de toeleveringssystemen in de blauwe bio-economie. Kandidaatprojecten binnen deze call dienen te focussen op het identificeren van nieuwe en het verbeteren van bestaande manieren om natuurlijke producten en diensten op de markt te brengen en het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren in de blauwe bio-economie. Concreet wordt het opzetten van projecten beoogd die de overdracht (d.w.z. de logistiek, de bewaring en het vervoer) van de natuurlijke hulpbronnen gaande van de oogst (vangst of productie) tot de verwerking vergemakkelijken om bv. de traceerbaarheid, de kwaliteit, de duurzaamheid en de noodzakelijke hoeveelheid van de natuurlijke hulpbronnen voor de omzetting in producten voor de markt te garanderen. Dit omvat tevens de toeleveringssystemen naar de primaire producenten voor bepaalde aspecten die van belang kunnen zijn voor de natuurlijke hulpbronnen naarmate deze verder in de waardeketen komen.

Voor deze oproep hebben 13 partners uit 12 landen (België, Kroatië, Denemarken, Estland, Griekenland, IJsland, Ierland, Letland, Malta, Noorwegen, Roemenië en Spanje) 11 miljoen euro bijgedragen. Alle projecten staan open voor partners uit alle landen, voor zover zij hun eigen middelen inbrengen.

Elk project moet tenminste drie partners uit drie landen en ten minste één partner uit het bedrijfsleven omvatten. Er is hierbij de mogelijkheid om partners op Europees niveau te vinden en dit via volgende link.

Het indienen van pre-projectvoorstellen kan nog tot en met 14 september 2020. In de tussentijd worden op 14/6 en 25/6 digitale brokerage events georganiseerd waarvoor u zich reeds kan registreren.

Voor meer informatie over BlueBioCOFUND en de volledige tekst van deze call kan u hier terecht.
(c) Afbeelding - BlueBioCOFUND