Multiple commercieel gebruik van de ruimte in zee - UNITED-webinar | Compendium Kust en Zee

Multiple commercieel gebruik van de ruimte in zee - UNITED-webinar

Het pas opgestarte Horizon 2020-project UNITED zoekt uit op welke manier de schaarse ruimte op zee door meerdere gebruikers kan worden benut. Voor vijf bestaande demonstratiepilots in drie Europese zeeën worden de technische, regelgevende, economische, sociale en milieueisen en -effecten onderzocht als meerdere commerciële activiteiten er willen samen ontwikkelen. Tijdens een interactieve webinar op 3 juni (12:00-14:00) maak je kennis met het project en de pilotlocaties.
 
Een van de UNITED-pilots ligt in de Belgische Noordzee (Parkwind), waar wordt uitgezocht in welke mate offshore wind samengaat met de aquacultuurproductie van patte oesters en natuurrestauratie, nl. het herstel van oorspronkelijke platte oesterriffen.  De andere pilots onderzoeken andere combinaties tussen energieproductie (wind en drijvende zonnepanelen), toerisme en aquacultuur. Zo vertegenwoordigen de vijf pilots een brede range aan milieu- en regelgevingsomstandigheden.
Consulteer de UNITED-website voor meer info over het project of schrijf je in voor de 6-maandelijkse UNITED-nieuwsbrief. Deelnemen aan de (Engelstalige) webinar 'Challenges, risks and barriers for large-scale commercial roll-out' op woensdagmiddag 3 juni kan na inschrijving via onderstaande link. Je krijgt dan per kerende alle instructies voor deelname doorgestuurd.

Link: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaY46EOt5ULRINZiEhQaJAUfFoPrFxJaXud4etiJp0k8vRgw/viewform