EU presenteert nieuw “Science, Research and Innovation Performance of the EU (SRIP) report”. | Compendium Kust en Zee

EU presenteert nieuw “Science, Research and Innovation Performance of the EU (SRIP) report”.

De prestaties van de EU en de belangrijkste Europese landen op het vlak van wetenschap, onderzoek en innovatie zijn gepresenteerd in het nieuwste SRIP-rapport van het Directoraat-generaal Onderzoek en innovatie van de Europese Commissie. Het rapport combineert een macro-economische analyse met een analytische kijk op het gevoerde beleid en dit ten behoeve van zowel wetenschap en innovatie, economie en financiële beleidsmakers.

Uit het rapport blijkt dat het creëren en verspreiden van onderzoek en innovatie van essentieel belang zijn voor Europa’s welvaart en het Europese sociaal model. Europa is ook wereldleider op het vlak van het leveren van wetenschappelijke kwaliteit. Wat het omzetten van deze excellentie naar innovatie en ondernemerschap betreft, is er echter nog groeimarge. Ook het verhogen van de productiviteit om de huidige economische groei te ondersteunen blijkt een van de pijnpunten.

Dit sleutelrapport is met deze editie aan zijn tweede uitgave toe en zal vanuit het Directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie tweejaarlijks worden uitgegeven.

Meer informatie is te vinden op: https://ec.europa.eu/info/news/research-and-innovation-are-essential-eus-prosperity-and-social-model-report-says-2018-feb-19_en

Het achtergronddocument en vergezellende documenten zijn te raadplegen op: https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/strategy/policy-support/science-research-and-innovation-performance-eu-srip-report_en